palton-bespoke

Ce trebuie să ai în vedere atunci când porți un palton bărbătesc

Ce trebuie să ai în vedere atunci când porți un palton bărbătesc

Pentru că vremea rece își face simțită prezența din ce în ce mai mult, ne-am gândit că ți-ar prinde bine câteva informații utile despre tipurile de paltoane și modelele pe care le poți alege în acest sezon.

Paltonul bărbătesc este considerat o piesă esențială în garderoba masculină și este specifică sezonului de toamnă/ iarnă.

Pe lângă faptul că te protejează de frig, el adaugă un plus de personalitate și stil, indiferent de ținuta pe care alegi să o porți.

Un costum bine făcut necesită și un palton protector, iar paltoanele realizate de la zero sunt perfecte pentru această sarcină. Construite folosind cele mai bune țesături din lâna cea mai robustă până la cea mai fină din cașmir, acestea vin împreună cu cea mai mare atenție la detalii pe care o găsiți la Giacca.

Având o multitudine de opțiuni de stil, dar și capacitatea de a crea un design unic, acoperim cu brio preferințele purtătorului de la tradițional până la liniile simple moderne.

Așadar, atunci când te gândești să îți faci un palton de la zero, trebuie să iei în calcul faptul că acesta poate fi o investiție pe termen lung, care îți poate reîntregi perfect sau scoate din anonimat ținuta, dacă este realizat așa cum trebuie.

Până atunci, îți propunem să trecem prin revistă câteva tipuri de palton pe care le poți alege, ținând cont, firește, de gusturile și de nevoile tale.

În funcție de tipul de închidere, există două tipuri de paltoane:

  1. Paltonul închis la un singur rând de nasturi – este varianta clasică ce se poate purta cu un costum, dar și cu un pulover sau o pereche de jeans. Dacă vrei o talie puțin mai subțiată, acest tip de palton este modelul care ți se potrivește.
  2. Paltonul închis la două rânduri de nasturi se potrivește mai mult stilului mai conservator, dar și pentru evenimentele formale la care obișnuiești să mergi. Croiala lui slim, pe corp îți va evidenția statura atletică. Iar dacă îl porți desfăcut la nasturi, îți va oferi un look casual.

O altă clasificare pe care o putem face în cazul paltoanelor este în funcție de tipul de rever pe care îl au. Pentru un palton clasic, îți recomandăm reverul normal întrucât este casual și se potrivește de minune cu paltonul care se închide la un singur rând de nasturi.

În cazul paltoanelor închise la două rânduri de nasturi, cel mai potrivit este reverul ascuțit.

Nu în ultimul rând, un aspect important pe care trebuie să îl iei în calcul atunci când alegi un palton are în vedere materialul și țesătura din care este croit.

Paltonul realizat 100% din lână este cea mai bună alegere atunci când vine vorba de un palton de calitate. Și asta pentru că pe lângă aspectul vizual, lâna este durabilă, călduroasă, iar paltonul va rezista o perioadă lungă de timp.

Un alt material des întâlnit în realizarea paltoanelor este cașmirul, iar aici intră în discuție producătorul lui, dar și proveniența. Trebuie ținut cont de faptul că, dacă nu este îngrijit cu atenție, cașmirul poate prezenta urme de uzură.

Dacă luăm în calcul originile lui, paltonul era un tip de haină lungă, care ajungea până aproape de glezne. Dacă îți dorești, însă, un palton croit pe corp, lungimea potrivită este cea cu lungimea la nivelul genunchilor.

Unul dintre cele mai importante aspecte în realizarea unui palton bespoke este lipsa termocolantului folosit la realizarea paltoanelor “ready to wear” și “made to measure”, acesta eliminând proprietățile stofelor de calitate, cum ar fi transferal eficient de temperature, elasticitatea și finețea acestora.

În interiorul paltoanelor “bespoke” Giacca, se regăsește doar canvas montat integral manual, confecționat din păr de cămilă, pe partea superioară având păr din coadă de cal, toate acestea oferind forma perfectă, durabilitate și confort.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top