Cum faci alegerea corectă atunci când porți o cravată

Cum faci alegerea corectă atunci când porți o cravată

Deși de multe ori neglijată, cravata pe care o alegem pentru un costum este foarte importantă. Chiar dacă la prima vedere avem tendința să spunem că este doar o simplă cravată, ei bine, aceasta este mai mult decât atât, fiind considerată un adevărat simbol al stilului și al eleganței bărbătești.

Strămoșii cravatei moderne își au originea încă din antichitate, atunci când ele erau purtate sub forma unor eșarfe înnodate la gât, purtate de bărbați, în lupte, pentru a-i proteja de frig, soare sau praf.

De-a lungul timpului, cravata a suferit adaptări în funcție de stilul vremii, fiind purtată atât de bărbați, cât și de femei. Epoca de aur a cravatei a fost perioada anilor 1800, a stilului dandy, cu personaje precum George Beau Brummell.

Cravata în forma ei actuală, a apărut abia în perioada Revoluției Industriale, odată cu noile slujbe de birou. Astăzi le întâlnim în diferite modele și din țesături diferite, precum bumbac, lână, dar cu siguranță în topul preferințelor rămân cele din mătase naturală.

O cravată bine aleasă trebuie să țină cont de câteva aspecte, precum: calitatea țesăturii, a imprimeului, dar și a cusăturii.

Chiar dacă, de cele mai multe ori, costumele căutate sunt cele în nuanțe închise de gri sau albastru închis, iar această alegere ar putea fi considerată plictisitoare, la prima vedere, ele rămân însă o alegere sofisticată și inteligentă. În plus, dacă alegi să asortezi o cravată albastru închis la un costum gri sau invers, în mod sigur, nu vei da greș. Pe lângă cele 2 nuanțe de gri și albastru, cravatele în nuanțe de violet, roșu sau verde vor fi și ele o alegere inspirată pentru un costum gri sau albastru marin.

Pentru persoanele mai îndrăznețe, recomandăm cu încredere cravatele cu pattern cu diferite modele.

Atunci când combinați un costum, o cămașă și o cravată, este de preferat să nu alegeți mai mult de 2 modele diferite. Un costum în dungi și o cravată cu buline, cer cu siguranță o cămașă simplă. Regula spune că atunci când alegi să combini 2 modele, ele ar trebui să difere între ele, ca stil.

Cu cât vă simțiți mai confortabil în îmbinarea modelelor, cu atât mai mult intră în discuție textura materialelor alese. Puteți alege dintre o gamă variată de țesături, cum ar fi bumbacul, lâna sau mătasea naturală. Cravatele țesute, din mătase sunt considerate mult mai pretențioase decât cele imprimate. Astăzi, există o varietate de motive decorative pentru cravate: geometrice, florale, dungi, buline sau chiar anumite imagini cu teme specifice.

Un alt aspect demn de luat în seamă, poate chiar un ritual îl reprezintă și nodul cravatei. Astfel, este recomandat ca persoanele înalte să poarte un nod mai mic, iar cele scunde un nod Prince Albert. Nodul Windsor se potrivește perfect cu un guler englezesc, deschis.

Părerile avizate spun că este de preferat ca domnii să aibă în garderoba lor cravate asortate pentru fiecare cămașă și sacou, potrivite mai multor ocazii: pentru birou sau întâlniri de business, de cocktail sau recepții sau pentru diferite ceremonii sau evenimente speciale.

Cravatele trebuie păstrate cu atenție agățate sau întinse în sertare, departe de lumina puternică pentru a nu șifona sau decolora țesătura.

În continuare, cravata își păstrează statutul de imagine serioasă, emblematică pentru rolul unui bărbat în societate. Fiecare detaliu, de la material, imprimeu și nod este esențial în imaginea pe care vrea să o afișeze cel care o poartă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top