Cum purtăm un costum bespoke și cum îl întreținem

Cum purtăm un costum bespoke și cum îl întreținem

G

Știm cu toții că achiziția unui costum de tipul bespoke este o investiție destul de importantă, așa că, la fel ca în cazul oricărei alte investiții, trebuie să aveți în vedere să acordați o atenție sporită îngrijirii costumului recent creat. Așadar, dacă vă doriți să vă păstrați noul costum bespoke în condiții optime și să îi maximizați durata de viață, recomandarea noastră este să luați în calcul sfaturile specialiștilor pentru a fi sigur că rezultatele sunt pe măsura aștepărilor voastre.

Pentru cei care vor să se diferențieze în mulțime și să aibă certitudinea că vor purta un costum unic la evenimentul lor, costumul bespoke este alegerea potrivită care îi va face să se simtă mult mai bine în pielea lor, oferindu-le o anumită încredere și o stare de bine. Trebuie să reamintim și faptul că, spre deosebire de costumele ready to wear, costumul bespoke reprezintă topul creării unui articol de îmbrăcăminte și din acest motiv tot mai mulți bărbați au devenit preocupați de procesul în sine pentru realizarea unui astfel de produs. În plus, cei pasionați se vor bucura să contribuie și ei la realizarea procesului de croire a costumului, fie prin anumite idei pe care le au, fie aducându-și propria amprentă asupra lui.

Sfatul nostru este să evitați să duceți foarte des costumele la curățat din cauza faptului că substanțele chimice folosite în procesul de curățare îndepărtează uleiurile naturale regăsite în lână. Acest lucru poate fi dăunător pentru pânza din care a fost croit, iar pe termen lung, poate scurta durata de viață a costumului. De obicei, un costum bespoke nu ar trebui să fie dus la curățat de mai mult de 2 ori pe an, dar dacă totuși nevoie o cere, nu uitați că un curățător bun trebuie să poată îndepărta toate zonele afectate.

O practică des folosită ce ajută la îndepărtarea cutelor este și presarea costumului, fiind utilă și pentru a îi reda luciul de care are nevoie. Aceasta este una dintre cele mai bune practici folosite pentru îngrijirea particularizată a articolelor vestimentare. Recomandarea noastră este ca atunci când decideți să apelați la o curățătorie chimică să alegeți una care se ocupă de costumele personalizate și acordă suficient de multă atenție acestora, chiar dacă veți avea de suportat costuri ceva mai ridicate față de curățătoriile obișnuite.

Un alt aspect extrem de important ce trebuie luat în calcul pentru un costum de tip bespoke este și periajul acestuia. Iar pentru a te asigura că va arăta tot timpul la fel de bine, costumul tău trebuie să fie periat în mod regulat. Pe lângă îndepărtarea prafului, a murdăriei sau a particulelor de alimente, periajul ajută la redistribuirea uleiurilor naturale în fibrele de pânză, ceea ce va prelungi durata de viață a costumului vostru. Vă recomandăm să vă periați costumul după fiecare purtare și să folosiți întotdeauna o perie de calitate cu care să faceți asta.

Cu siguranță ați observat faptul că purtarea excesivă a unor articole vestimentare vor duce la degradarea acestora, scurtându-le astfel durata de viață. Așadar, recomandarea noastră este să nu purtați în fiecare zi același costum, ci să alternați purtarea cu alte articole vestimentare din garderobă, pentru a vă proteja și pentru a prelungi durata lui de viață. Aici intervin și articolele de îmbrăcăminte sau de încălțăminte care au rolul de a proteja costumele bespoke.

Pe lângă toate sfaturile de mai sus, trebuie să ne oprim puțin și asupra depozitării costumelor tale și a articolelor mai valoroase din garderoba ta, ce necesită o atenție sporită. Din cauza faptului că tot mai multe persoane se plâng de prezența moliilor în dulapul lor, noi vă sugerăm să vă feriți de ele prin metode naturale precum lemn de cedru sau lavandă.

Așadar, noi sperăm că v-au fost de folos toate sfaturile și recomandările redate de mai sus. Iar dacă aveți și alte curiozități, știți unde ne găsiți!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top