Cum să îți întreții costumul/paltonul

Atunci când alegi un costum lucrat manual “bespoke”, atașamentul față de el crește in comparaȚie cu alte piese vestimentare, deorece știi că este lucrat numai pentru tine.

Noi le garantăm clienților că un costum bespoke te poate ține și 20 de ani, dacă nu îți modifici foarte mult măsurile și dacă alternezi purtarea lui cu alte costume. Însă acest timp îndelungat de purtare necesită și o întreținere pe măsură.

 

 După fiecare purtare recomandăm perierea costumul cu o perie fină. Folosiți un recipient cu apă (tip spray) și pulverizați de câteva ori pe perie (peria nu se îmbibă în apă) și începeți să periați partea superioară a sacoului, începând cu gulerul și umerii. Tot timpul trebuie ca direcția de periere să fie de sus în jos pentru a ține sensul firului de țesătură. Acest lucru are o importantă foarte mare, mai ales în cazul paltoanelor sau a stofelor groase/pline. 

O altă modalitate de a ajuta stofa să își recapete forma după lungi purtări, este să țineți costumul pe un umeraș în baie, atunci când faceți dus. Aburii care se creează de la apă caldă vor întra în țesătură și o vor “relaxa”. 

În cazul în care va grăbiți și aveți un fier de călcat cu abur, țineți costumul pe umeraș și aplicați de sus în jos abur la o distanță de minim 5 cm față de costum. Încercați să nu apropiați mai mult deorece puteți să ondulati materialul la cusături (În special in zona mânecilor).

La curățătorie costumul trebuie dus cât mai rar, doar în cazul în care se murdărește sau este pătat. Problema nu este spălatul în sine, deoarece tehnologia produselor de spalat a evoluat, ci procedeul de călcare de la final. Costumul se calcă într-o anumită ordine și cu o anume tehnică. 

 

Noi recomandăm și oferim clienților posibilitatea de a aduce costumul la noi pentru recălcare.

Bineînțeles, un costum bine întreținut merge la sigur cu o cămașă bine călcată, pantofi ingijiti și accesoriile potrivite.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top