fbpx
alex-sergiu-atelier

De ce să alegem costumele de tip bespoke?

Croitoria bespoke este considerată punctul culminant al ținutei masculine, mai ales în ceea ce privește personalizarea lui, dar și timpul sau costurile alocate unui astfel de costum. Un costum bespoke îți va oferi întotdeauna încredere și eleganță, și, totodată, bucuria purtării unui costum croit la comandă, special după nevoile și preferințele tale.

Ce reprezintă costumul la comandă bespoke?

Cu siguranta am putea defini termenul bespoke ca fiind cel mai complex, dar si minutios proces de realizare pentru un costum bărbătesc. Dacă vorbim, însă de rezultate și de aspectul final, am putea spune că merită fiecare clipă. Pe lângă materialele atent alese, atunci când optezi pentru un astfel de costum, trebuie să știi că vei avea parte și de consilierea echipei care se ocupă de el, astfel încât rezultatul final să te pună în evidență cât mai bine, ținând cont de proporții și măsuri.

Unul dintre avantajele pe care ți le oferă arta bespoke este faptul că se pune accent foarte mult pe calitate, astfel încât ținuta să poată servi ani la rândul și să o poți purta la diferite ocazii și nu la un singur eveniment.

Un alt avantaj ar fi faptul că tiparul costumului recent creat va rămâne într-un registru în croitoria în care s-a realizat, iar clientul are posibilitatea să revină peste ceva timp și să-i aducă ajustări, atunci când situația o cere.

Care este diferența dintre costumele be spoke și cele made to measure?

Deși de cele mai multe ori sunt confundate, cele 2 concepte ar trebui să fie clar diferențiate. Costumul de tip made to measure poate fi considerat o punte între costumul bespoke și cel de tip ready to wear. De cele mai multe ori, costumele made to measure se realizează după un anumit model sau etalon și suferă doar anumite ajustări sau mici modificări, în funcție de profilul, mărimea sau dimensiunile clientului. De aici reiese că un costum made to measure  poate respecta circumferintele unui client, însă  elementele cele mai importante sunt forma și pozitia clientului pe care un costum trebuie sa le respecte întocmai, iar acest lucru se poate realiza doar dacă se croiește de la zero și se fac probele aferente.

De ce să alegi un costum bespoke?

În primul rând pentru că alegi un produs de calitate. În al doilea rând, te poți implica și tu în procesul creației, în cazul în care ești pasionat de domeniu și te poți mândri cu faptul că ai un costum unic. Cu siguranță nu vei risca să mai găsești o altă persoană care să aibă unul similar la evenimentul la care participi.

Materialul unui costum la comandă este ales în funcție de scopul acestuia și de anotimpul căruia îi este destinat. La Giacca, vei găsi aproximativ 3000 de stofe, așa că vei avea de unde alege, iar printre brandurile celebre, amintim: Loro Piana,Scabal Carnet, Cerruti, Holland & Sherry, Drapers și alte nume cu sonoritate.

Culoarea costumului și tiparul ține de preferințele fiecărui client și pentru că vorbim despre realizarea unui costum bespoke, personalitatea clientului trebuie evidențiată până la cele mai mici detalii. Firește că și natura evenimentului sau circumstanțele în care costumul va fi purtat sunt elemente cheie în alegerea tuturor detaliilor. Înainte ca produsul final să fie gata de purtat, pot exista până la 3 probe pentru client, fiecare dintre acestea având rolul de a ajusta și de a aduce detalii care îmbunătățesc calitatea experienței clientului în purtarea lui.

Odată  creat, Giacca îți oferă garanție pe viață pentru costumele realizate în atelier, ceea ce înseamnă că, indiferent de modificările pe care le-ar putea suferi corpul tău în timp, vei avea posibilitatea de a reveni aici  pentru a putea face schimbările pe care ți le dorești.

Așadar, te invităm să ne vizitezi pentru a stabili toate detaliile legate de viitoarea ta ținută!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top