Tesaturile potrivite pentru costumul de ceremonie

Tesaturile potrivite pentru costumul de ceremonie

Deoarece am vorbit despre regulile de purtare ale costumelor de ceremonie pe comanda, vom dezbate cum ar trebui sa arate si ce sa contina stofele dedicate executarii acestora.

CULOAREA SI MODELUL STOFEI

Culorile cele mai des intalnite ale costumului de seara/ceremonie este non culoarea negru si culoarea bleumarin.

Datorita faptului ca tinuta trebuie sa fie cat mai simplista si incadrata in anumite reguli, poti opta pentru un material structurat foarte putin vizibil, pentru a o pune in valoare.

Nu incurajam folosirea unor stofe viu colorate la sacou, alaturate reverului negru, deoarece aceasta combinatie este destinata unor evenimente de alta natura, precum cel „cocktail party „. Costumul de ceremonie nu trebuie sa iasa in evidenta prin culori tipatoare, ci prin simplitatea si calitatea tesaturii si mai ales prin execuția acestuia in functie de conformatia fiecaruia.

Totusi, pentru cei care nu se pot despartii de acestea, la noi veti gasi o colectie special dedicata „Cocktail Party”

COMPOZITIA TESATURII

Stim cu totii ca cel mai des material folosit în execuția costumelor bespoke de orice natură este lana 100% cu o finețe ridicată. Costumul de ceremonie poate fi confecționat din mai multe combinații de materiale care au diferite proprietati.

Lana+mătase

Fuziunea dintre cele doua materiale ofera un luciu discret si o textura extrem de fina în funcție de cantitatea de matase, ajungandu-se la concentratia de 100% mătase.

Lână +mohair

Mohairul asigura transferul termic si are un efect vizual mat. Daca nu sunteti adeptii stofelor care contin luciu si vreti o stofa foarte vaporoasa aceasta este alegerea perfecta.

Catifeaua

Nu in ultimul rand, catifeaua este o alegere corecta și de efect. Acesta este recomandata in special in perioada mai răcoroasă a anului, deoarece orice catifea naturală are o textura plina. In acest caz, doar sacoul se realizeaza din catifea, iar pantalonul din lana.

Pentru a alege tesătura care ti se potriveste trebuie tinut cont de locul evenimentului, de sezonul in care se poarta si cel mai important de personalitate ta.

La Giacca fiecare costum are o poveste pe care o conturam impreuna. Pentru ca alegerea sa fie cat mai naturala si usoara te invitam la o consiliere amanuntita la showroom-ul nostru de pe Frumoasa 52.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top