Un gentleman adevărat nu pleacă niciodată de acasă fără umbrelă

Un gentleman adevărat nu pleacă niciodată de acasă fără umbrelă

GIACCA CLUBNOVEMBER 12, 20180COMMENTS

Se spune că istoria umbrelelor începe o dată cu civilizațiile antice, atunci când umbrelele de soare erau folosite de sclavi și servitori pentru a-și proteja stăpânii de razele arzătoare ale soarelui.

Conform legendelor chinezești, umbrela a fost inventată de Lu Mei, o tânără care, săturându-se de a-i cere fratelui ei să îi creeze ceva pentru a o proteja de ploaie, a ajuns să o creeze singură până la urmă.

Astfel că, într-o singură noapte, Lu Mei a construit un baston de care a agățat 32 de tije de bambus, acoperite cu o țesătură fină de mătase.

Tot Chinei îi este atribuită și invenția umbrelei pentru ploaie, realizată dintr-un material rezistent la apă, obținută prin ceruirea și lăcuirea umbrelei din hârtie.

Odată cu trecerea timpului, însă, umbrelele au devenit un articol pur feminin, folosit pentru a proteja pielea de soare, dar și pentru a feri hainele de ploaie sau vreme capricioasă.

Mai târziu, spre sfârșitul anilor 1800, Jonas Hanway, un călător și filantrop englez, afectat de efectele ploii, este primul care ajunge să poarte o umbrelă.

Deși ridiculizat la început de către colegii săi, ulterior însă, el a devenit o sursă de inspirație pentru ei, adoptând umbrela nu doar pentru protecția împotriva vremii, dar și ca pe un accesoriu elegant și masculin. Astfel, umbrela a ajuns să fie un simbol al gentleman-ului britanic, continuând să fie și astăzi, un accesoriu indispensabil în garderoba masculină.

Există ceva cu adevărat elegant pentru un bărbat care poartă o umbrelă cu el, în special atunci când vremea este nefavorabilă și îl va ajuta să își protejeze ținuta, astfel încât ea să rămână impecabilă, pe întreg parcursul zilei. Așadar, o astfel de investiție pentru o umbrelă de calitate va fi una cât se poate de utilă, ea devenind un partener de încredere pentru cel care o poartă.

În timp ce majoritatea bărbaților vor opta pentru o umbrelă de culoare neagră sau albastru marin, noi considerăm că este important să luați în considerare modul în care culoarea acesteia poate aduce un impact vizual extrem de diferit aspectului final și stilului abordat, în general. Nu vă feriți să alegeți un imprimeu colorat sau unul mai puțin obișnuit, pentru că există posibilitatea ca acesta să vă scoată din impas, oferindu-vă o notă proprie, aparte întregii ținute abordate, exprimându-vă mai bine individualitatea.

Cu mânere solide, de tip baston și cârlige metalice sau din lemn, ele vor completa perfect alura unui gentleman autentic. Alegeți întotdeauna un cadru solid care să vă protejeze hainele de ploaie și să vă ferească de zilele umede, care uneori nu sunt tocmai puține.

În plus, trebuie menționat faptul că la început, umbrelele nu aveau însă aceeași formă cunoscută astăzi, ci semănau mai degrabă cu un evantai mult mai mare, susținut de un mâner înalt.

Aspectul modern a fost adoptat ca urmare a principiului formei corturilor utilizate în Antichitate pentru diferite festivități sau evenimente importante.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top