PASIUNE PENTRU CROIT

COSTUMELE NOASTRE

La GIACCA avem o mare pasiune pentru tot ce ține de croitorie pe comandă. Noi nu complicăm lucrurile, având același sistem ca și sartoriile italiene. Totul se execută în atelierul nostru cu croitori bine instruiți în Roma și Napoli, pe tiparele Napoletane fără cusur.

Toate costumele noastre încep cu crearea propriului tipar de la zero, realizat manual, acesta fiind păstrat pentru comenzile ulterioare.

Noi spulberam mitul că un costum de cea mai bună calitate are și un preț foarte mare, având convingerea că un costum bespoke în adevăratul sens al cuvântului trebuie să fie accesibil tuturor.

 

pasiune-croit-1

Costumele noastre ofera un croi italian modern, sunt realizate folosind tehnici de cusaturi manuale vechi si sunt livrate cu o nota personala.

Calitatea costumelor noastre bespoke este nucleul a tot ceea ce facem. Construim fiecărui client un tipar unic tăiat manual și care este punctul de pornire al fiecărui costum făcut la comandă. 

La showroom-ul nostru din București, GIACCA vă oferă croieli clasice Napoletane acompaniate de țesături italiene și britanice. Costumele personalizate sunt apoi lucrate manual în atelierul nostru. 

Pentru a afla mai multe despre producție vizitați procesul de execuție.

COSTUMELE NAPOLETANE

Atunci când ne gândim la orașe istorice, mințile noastre se duc de obicei spre arta care reprezintă regiunea. Cu toate acestea, în mod remarcabil, arta principală în Napoli nu este muzica, teatrul, pictura sau dansul, ci mai degrabă este arta croitoriei. 

Maeștrii croitori, cei din trecut și cei de azi, au reușit prin pasiunea și talentul lor să aducă croitoria la rang de artă iar atunci când spui croitori napoletani știi că te referi la cei mai buni din acest domeniu.

Unii spun despre croitorii napoletani că sunt atât de receptivi în legătura cu morfologia trupului încât haina reprezintă o extensie a corpului. Probabil croitorii italieni au dezvoltat un al șaselea simț pentru tot ce înseamnă linii și dimensiuni, astfel încât tradiția se împărtășește de la vârste fragede de 9-10 ani atunci când au primul contact cu țesăturile și acul de cusut, acestea trezind emoții în viitor și de aici o mare pasiune. 

Lucrând în mediul lor și învățând tainele croitoriei de la maeștrii experimentați, scopul “GIACCA” este de a sprijini și de a menține tradiția Napoletană într-un oraș „automatizat”, prin atragerea unei noi generații de domni eleganți și moderni îmbrăcați după vechile tradiții Italiene.

CONTACTEAZĂ-NE!

Te vom ajuta să îți alegi materialele potrivite și să îți definești ținuta perfectă.